AKTUELNO

Moguće, ako pravite ga sami od svežeg voća i povrća. Za razliku od industrijskih grickalica domaći čips ne podstiče gojaznost nego naprotiv - pomaže da se rešite viška kilograma. On sadrži minimum kalorija i maksimum vitamina i minerala.

Možete da ga grickate gde god poželite - na poslu, tokom šetnje ili ispred televizora. Ovo je savršena užina i za decu, i za odrasle - zdrava, ukusna i uopšte nije skupa.

Čips od bundeve, cvekle i šargarepe

Isecite bundevu, cveklu ili šargarepu na što tanje kolutove (debljine 1-2 mm) pomoću noža za guljenje krompira. Stavite kolutove u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte kolutove uljem i dodajte začine - so, biber, origano, muskatni orah itd.

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-25 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite dok čips ne postane hrskav.

Čips od kruške i jabuke

Ogulite jabuke i kruške, izvadite sredinu sa košticama i isecite voće na tanke kolutove. Stavite u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte cimet, muskatni orah ili druge začine.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-30 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite još 20 min.

Čips od spanaća

Operite i osušite listove spanaća. Stavite ih u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte so, biber i bosiljak. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pecite čips tokom 7 min. Izvadite pleh. Sačekajte da se čips ohladi, zatim pažljivo odvojte ga od papira.

#Recept

#čips