AKTUELNO

Prijatno!

Sastojci

400 ml vode, 600 g brašna, 2 supene kašike ulja, 6 srednjih krompira, 1 veća glavica crnog luka, so, biber, svinjska mast 

Priprema

Umesiti testo od vode, brašna, ulja i malo soli, tako da se ne lepi za ruke.

Testo podeliti na dva dela i ostaviti na brašnom posutoj podlozi pokriveno salvetom da odmara.

Za to vreme oljuštiti krompir, izrendati, sitno iseckati crni luk i posoliti po želji.

Jednu polovinu testa posle pola sata razviti na stolanjaku, staviti pet kašika zejtina ili masti, posuti isceđenim krompirom i uvijati kao za savijaču.

Staviti u podmazan pleh.

Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.

Premazati odozgo sa dve masti. Peci pitu u prethodno zagrijanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. Sluziti uz jogurt ili kiselo mleko.

#Pita

#Recept

#krompiruša