AKTUELNO

Pročitajte jednostavan uskršnji recept, efekat će vas oduševiti.

U sustret uskršnjim praznicima u narednim danima čitajte seriju recepata autorke Katarine Kanić, a u okviru Pink.rs rubrike - kuvar.

Domaći se svake godine trude da im za Vaskrs budu najlepše ofarbana jaja. Pink.rs preporučije recept Katarine Kanić kako da na jednostavan način dobijete ukusan kolač na vašoj trpezi.

POTREBNI SASTOJCI:

1 kockica svežeg kvasca (32 grama)

300 ml mlakog mleka

6 kašika šećera

pola kašičice soli

50 ml ulja

rendana kora 1 limuna

2 jejeta

800 g brašna

Za premazivanje:

1 jaje

parče margarina za premazivanje pleha

PRIPREMA:

Izmrvite kvasac u posudu, dodajte mleko, šećer i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Zatim dodajte so, ulje, izrendajte i dodajte koru limuna, dva jajeta i sve to izmešajte dok se ne sjedini. Postepeno dodajte 800 grama brašna i umesite testo. Mesite oko pet minuta.

Foto: Printscreen

Prekrijte posudu krpom i ostavite da stoji oko sat vremena, odnosno dok se testo ne udvostruči. Premesite testo. Na podlogu stavite malo brašna, izvadite testo i podelite na tri dela. Od svakog dela napravite po traku dugu oko 80 cm.

Foto: Printscreen

Tri trake spojite u pletenicu. Parčetom margarina premažite pleh, a zatim u njega položite pletenicu u krug. Pleh prekrijte krpom i ostavite da stoji 35 minuta.

Foto: Printscreen

Zatim umutite jedno jaje i premažite pletenicu.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kada stavite pleh smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30 minuta. Nakon što je pletenica ispečena i ohlađena, u sredinu stavite uskršnja jaja.

Foto: Printscreen

Autor recepta: Katarina Kanić/Kuvaj uživo

#Kolač

#Kuvanje

#Praznik

#Uskrs

'