AKTUELNO

Pročitajte jednostavan uskršnji recept, efekat će vas oduševiti.

U sustret uskršnjim praznicima u narednim danima čitajte seriju recepata autorke Katarine Kanić, a u okviru Pink.rs rubrike - kuvar.

Domaćice  se svake godine trude da im za Vaskrs budu najlepše ofarbana jaja. Pink.rs preporučije recept Katarine Kanić kako da na jednostavan način dobijete jaja ofarbana dekupaž tehnikom.

POTREBNO

Potrebne su vam troslojne salvete sa sitnim detaljima. Jaja su sa belom ljuskom, skuvana i ohlađena. Potrebna vam je i jedna tanka četkica i čaša vode. Potrebna vam je i čašica koja će držati jaja dok se suši i jedna posuda za belanca.

Foto: Printscreen

FARBANJE

Sa jedne od salveta odvojte prvi, gornji sloj, a zatim mokrom četkicom iscrtajte deo koji želite da bojite na jajetu. Otcepite iscrtani deo.

Foto: Printscreen

Iz svežeg jaja u činiju odvojte belance i blago ga razmutite. Zatim parče sunđera umočite u belance, pa blago pređite preko ljuske kuvanog jajeta, na mestu gde želite da zalepite sličicu. Detalj sa sličice zalepite na jaje, a zatim i preko njega pređite natopljenim sunđerom, tapkajući od sredine ka ivici sličice.

Foto: Printscreen

Dodajte sitnije detalje i ponovite postupak. Ostavite jaje da se suši u čašici.

Kada je jaje potpuno suvo, potrebno je premazati ga sa malo ulja, najbolje papirnim ubrusom. Jaje neće biti sjajnije, ali će boje biti intenzivnije.

Autor recepta: Katarina Kanić/Kuvaj uživo

#Dekupaž

#Jaja

#Uskrs

#snimak

'