AKTUELNO

Ako još razmišljate o ovoj opciji letovanja, saznajte kako je potrebno da se pripremite.

Usled trenutne epidemiološke situacije, rešili ste da odmor provedete na nekoj od naših planina. Možda Zlatibor, Tara ili ipak Divčibare…Ne brinite. Svaka od pomenutih destinacija će vam pružiti ono što vam je najpotrebnije-svež vazduh I oldičnu klimu. Pregršt zanimljivih aktivnosti za vaše mališane na ovim lokacijama pružiće osećaj nezaboravnog odmora i stvoriti najlepše uspomene.

Dok se deca raduju novoj porodičnoj avanturi, mame uveliko prave spiskove. Šta poneti od garderobe? Kačketić, naočare, trenerka, kratak i dug rukav, jaknica… Na planinama je klima promenljiva, pa treba poneti laganije, letnje, ali i toplije odevne kombinacije. Kako vam zdravstvene tegobe ne bi pravile probleme, važno je poneti nešto od lekova i dobro se pripremiti za put.

Često se dešava da usled promene mesta boravka, promene klime, promene načina ishrane, promene ritma života i promene vode na koju je dete naviklo dođe do stomačnih tegoba – mučnine, povraćanja i dijareje. Kako biste izbegli ovakve neprijatnosti za dete, a i za vas, bitno je da pet dana pred put i za sve vreme putovanja preventivno dajete detetu probiotik. Na tržištu je puno različitih probiotskih preparata za decu. Najbolji su oni koji su prošli test vremena i za koje je kroz naučna istraživanja potvrđeno da daju najbolje rezultate u sprečavanju pojave dijareje. 

Naša preporuka je BULARDI PROBIOTIK junior, jedna kapsula ili kesica dnevno. BULARDI PROBIOTIK junior u sebi sadrži probiotsku kvasnicu S.Boulardii i cink. S. Boulardii je preporučen od strane Evropskog udruženja pedijatara, gastroenterologa, hepatologa i nutricionista, kao i Svetskog udruženja gastroenterologa, dok je cink prva preporuka Svetske zdarvstvene organizacije. 

Dok kvasnica pomaže u sprečavanju pojave dijareje na putovanjima, Cink dodatno doprinosi sprečavanju dehidratacije I jačanju imuniteta vašeg deteta.

Ukoliko do stomačnih tegoba ipak dođe, BULARDI PROBIOTIK junior će gotovo trenutno doprinosi zaustavljanju dijareje i smanjenju svih neprijatnih pratećih simptoma. Ukoliko je detetu, iz bilo kog razloga, potrebno davati antibiotik tokom odmora, o čemu odlučuje lekar, nastavite sa istovremenom primenom BULARDI PROBIOTIK juniora, koji pomaže u sprečavanju pojave antibiotske dijareje.

Foto: Promo/Abela Pharm

Ako putujemo, valja se dobro pripremiti za put. Nakon brige o zdravlju stomaka, ne treba izostaviti ostale proizvode koje “mamina putna apoteka” treba da sadrži:

• Lek protiv mučnine u vožnji, koristiti ga 30-45 min pre polaska na put• Komplet za prvu pomoć, hanzaplast, sterilnu gazu, hidrogen, povidon jod• Toplomer• Lek za spuštanje temperature (Paracetamol, Ibuprofen, čepići), koji dajete detetu ukoliko mu telesna temperature bude viša od 38,5• Antihistaminik protiv alergija• Kremu za ublažavanje iritacija ili svraba kože usled ujeda insekata i opekotina• Sredstvo za zaštitu od sunčanja• Kapi za nos ili fiziološki rastvor za čišćenje nosa• Terapiju koju dete redvno koristi usled hroničnih bolesti, ukoliko ih ima• Probiotik• Sredstvo za rehidrataciju• Vlažne maramice• Sredstvo za dezinfekciju ruku na bazi alkohola• Maske

Pridržavajte se preventivnih mera preporučenih u uslovima trenutne epidemije izazvane virusom COVID-19: koristite zaštitne maske, dezinfekciona sredstva za ruke, održavajte distancu od ljudi. I naravno, što više budite na svežem vazduhu, igrajte se i uživajte u prirodi sa vašim mališanima. Neka planina bude izvor inspiracije i savršeno mesto za stvaranje letnjih uspomena.

Autor: Pink.rs

#Letovanje

#planina

#probiotik