AKTUELNO

Ovaj španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema i ne morate da koristite šporet.

Sastojci: 900 g paradajza, 2 krastavca, 1/2 crvene paprike, 1 čen belog luka, 2 kašike sirćeta, 1/2 šolje vode, 1/3 šolje maslinovog ulja, so, biber, 2 kriške hleba, bosiljak

Priprema:

Izmiksajte iseckan paradajz, krastavac, papriku, beli luk i sirće u blenderu. Kada dobijete glatku smesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.Dok se čorba hladi, u tiganju sa malo maslinovog ulja propržite hleb koji ste isekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite.  Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.

#čorba