AKTUELNO

Navike koje jačaju imunitet su nam sada neophodne

Činjenica je da je u našoj zemlji u jeku talas virusa korona i da je veoma važno da se podigne svest o odgovornosti za sopstveno, ali i tuđe zdravlje.

Da bi se organizam odbranio od korona virusa, veoma je bitno da poboljšate vaš imunološki sistem, u čemu vam može pomoći niz zdravih navika.

Potrudite se da spavate istovremeno - Period u kome spavate je vreme kada se vaš organizam regeneriše i oslobađa od stresa. Ukoliko imate redovan raspored spavanja, vaš organizam biće odmorniji i otporniji na štetne uticaje iz spoljašnje sredine.

Boravak na suncu - Budite između deset i trideset minuta izloženi sunčevoj svetlosti, bez zaštitnog faktora. Na taj način podstaknite organizam da proizvede neophodnu količinu vitamina D.

Foto: Pixabay.com

Povećajte unos magnezijuma - Sada je više nego ikada važno da u jelovnik uključite namirnice bogate magnezijumom. Pokušajte da u svoje obroke ubacite spanać, mahunarke i orašaste plodove kako biste prirodno, bez dodataka ishrani, ojačali imunitet.

Vodite računa o ambijentu u kojem spavate - Veoma je važno da dodatnu pažnju obratite na higijenu vašeg kreveta. Redovno menjajte posteljinu, trudite se da u krevet odlazite u čistoj pidžami, istuširani i sa čistom kožom lica. Uz to, veoma je bitno da prostor u kome spavate uvek bude dobro provetren.

Oslobodite se stresa - Hormon stresa, dodatno utiče na vaš imunitet, koji postaje dodatno slabiji. Zato je veoma važno da naučite da kontrolišete svakodnevne izvore stresa. Potrudite se da se izdignete iznad situacije i oslobodite se stresa, jer je sada zdravlje prioritet.

Foto: Pink.rs

Vežbajte - Poželjno bi bilo da vežbate kod kuće. Polučasovni trening u vašem organizmu napraviće neophodan balans, hormona, minerala i vitamina, a znojenjem ćete izbaciti toksine i tako dodatno pročistiti organizam.

#koronavirus