Donosimo vam recept za obrok salatu koja je uvek sjajan izbor
Sastojci:
100 grama pilećeg belog mesa, nekoliko listova zelene salate, 30 grama parmezan i biber po želji
Krutoni, a možete uzeti i tost
1 kriški hleba, 30 ml ulja, 1 čen belog luka
Preliv:
1/2 kašičice senfa, nekoliko kapi soka od limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli, 1 čen belog luka,1 kašika pavlake, 2 kašike majoneza, Parmezan za dekoraciju po želji
Priprema:
Izgrilovati piletinu ili je propržiti pa je iseći na štapićeU tiganju dobro ugrejati ulje, dodati čen belog luka.Hleb iseći na kockice i pržiti dok skroz ne porumeni i postane hrskav.Napraviti preliv tako što ćete u posudu staviti žumance, senf i limunov sok.Mešajući nalivajte maslinovo ulje sve dok ne dobijete gustu masu.U smesu stavite pasiran i izgnječćen beli luk.U činiju stavite krutone od hleba, usitnjenu salatu i preliti prelivom.Lagano promešajte varjačom i posolite i pobiberite po želji.Poslagati grilovanu piletinu i posuti parmezanom.