AKTUELNO

Mnogi misle da je seks samo penetracija penisa u vaginu, ali to je pogrešno verovanje. Istina je da penetracija za žene nije najvažnija stvar.

Prema studiji iz 2017. o seksu, samo 18 posto žena reklo je da može redovno da postigne orgazam samo vaginalnom penetracijom. Stimulisanje klitorisa daleko je efikasnije za zadovoljstvo, ali sve je to u drugom planu kod seksa, prenosi Metro. Žene su podelile u kojim stvarima najviše uživaju, a da to nije penetracija.

Džejn, 26

Za mene je to povećavanje uzbuđenosti pre seksa, posebno s novim partnerima. Volim osećaj adrenalina kad nekako znate da će se nešto dogoditi i zaista vas privlači ta osoba, a onda ona polako stavi ruku na vašu nogu, a vi jednostavno znate što sledi.

Vanesa, 23

Dodir uopšteno. Ruka vašeg partnera na bedru ili oko struka je najbolji afrodizijak.

Helen, 24

To mora biti stimulacija bradavica, ugrizi za vrat, bilo što što uključuje dodir mojih grudi. Neverovatno je dobro dodirivati i ljubiti me kada sam uzbuđena i naročito osetljiva.

Dalija, 49

Oralno mi je bolje nego penetracija, odnosno, stimulacija klitorisa.

Ema, 30

Oralni seks, očigledno. A dobro ljubljenje – veoma potcenjeno.

Odri, 23

Verovatno bih rekla kad u startu zadržiš jedan poljubac duže nego inače i sviđa ti se. Ili bilo koji trenutak kada se dogodi nešto nespretno pa se dobro nasmejete tome.

Liz, 27

Iskreno, više volim sve druge stvari nego penis u vagini. Ljubljenje (posebno ljubljenje u vrat), dodirivanje tela, zadirkivanje i povećavanje uzbuđenosti. Uz to, sviđaju mi se pomalo nastrane stvari, a oralni seks mi je bolji nego penetracija.

#Seks