AKTUELNO

Bez obzira na to koje palačinke volite, sigurno tokom pripreme možete da pravite neke greške zato je potrebno obratiti pažnju na sitnice.

Previše mešanja - Iako imate potrebu da sve grudvice brašna razbijete, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete da mnogo mešate. Smesu ne smešte previše da meštate jer će se gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke biti gumenaste.

Premalo strpljenja - Testo za palačinke bi trebalo kratko da odstaji. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smesu prekrijte i pusti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrejan tigan - Ako vaš tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti ulje kojim ste premazali tiganj. Ako niste sigurni da se tiganj ugrejao, probajte da sa malom palačinkom.

Pre vremena okrećete palačinke - Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A ako spremate američke, prevrtanje morate uraditi što pažljivije kako se ne bi ispuvale i izgubile „pufnastu“ teksturu.

#palačinke