AKTUELNO

Palačinke su najdraži, najjednostavniji i najukusniji dezert koji apsolutno svi vole. Iako su na glasu kao nezdravo jelo, palačinke itekako mogu postati deo vašeg uobičajenog menija bez da imate grižu savesti nakon što ste ih pojeli.

Zdrave palačinke pripremljene s nešto drugačijim sastojcima neće ostaviti osećaj krivice, a zadovoljiće vašu želju za slatkim. U nastavku donosimo recept za preukusne palačinke od vanile i cimeta sa samo 100 kalorija.

Iako mnogi palačinke ne svrstavaju u zdravu hranu, ipak, zavisno od načina na koji ih pripremite ova poslastica se može uklopiti u vaš zdravi ili dijetalni način ishrane. Zdrave palačinke možete jesti u kojem god obroku poželite, od doručka kojim ćete dobiti energiju za ostatak dana, preko obroka pre treninga koji će vam dati snagu za naporne vežbe, do večere nakon treninga.

U nastavku pogledajte recept za ukusne i pufnaste palačinke koje sadrže samo 100 kalorija.

Sastojci:

1 i 1/4 šolje integralnog pšeničnog brašnapola kašičice sode bikarbone1 jaje2 kašičice sirupa od agave1 šolja mleka po izboru1 kašičica ekstrakta vanile2 kašičice cimeta 

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i sirup od agave. U drugoj činiji pomešajte mleko, jaja i vanilu. Lagano dodajte tečnu smesu u suvu i  mešajte. Na kraju dodajte cimet i dodatno promešajte. Zagrejte ulje na tiganju na srednje jakoj vatri. Zavisno od toga koje preferirate, možete ispeći standardne ili američke palačinke. Pre posluživanja, po želji, dodajte voće.

#Recept