AKTUELNO

Kad su prolaznici pokušali da ga odvedu, životinja je pobegla

Fotografije vernog kućnog ljubimca dok sedi pored ograde mosta u Kini, slamaju i najtvrđa srca. Svedoci su rekli kako očekuje da će se njegov vlasnik vratiti nakon tragedije koja se dogodila 30. maja. Pobegao je kada su prolaznici pokušali da ga uzmu...

Na ovom mestu njegov vlasnik je pomenutog dana sebi oduzeo život.Fotografije je prvobitno snimio prolaznik, nakon što je uočio psa koji čeka na mostu. Nameravao je da udomi psa, u petak je pokušao da ga uzme, ali životinja je pobegla, piše Dejli mejl. Du Fan, direktor Udruženja za zaštitu malih životinja Vuhana, video je objavu tog čoveka i počeo da traži životinju s lokalnim volonterima. 

Gospodin Du je novinarima rekao kako je pas pratio svog vlasnika do mosta uveče 30. maja.

"Zamolili smo službenike mosta da provere šta se točno dogodilo. Bilo je zaista mračno, nismo mogli puno da vidimo na snimcima nadzornih kamera", rekao je Du u petak. Ipak, videli su dovoljno - da se čovek ubio skokom sa mosta, a pas ostao da gleda za njim danima. Organizacija za zaštitu životinja je izdala saopštenje za sve volontere, da dok se pas ne pronađe ne obustavljaju potragu. Vest o tome dospela je i na društvene mreže, gde su se svi ujedinili kako bi što pre pronašli psa.

"Šteta je da tako odan pas ostane na ulici", rekao je Du.

#Životinja