Nekada nije naodmet primeniti neke "cake" u kojima su se drugi već oprobali.
Ako želite da se usavršite kao domaćica ili da samo olakšate proces kuvanja i aranžiranja hrane, pročitajte korisne savete koji bi možda mogli da vam pomognu. Nekada nije naodmet primeniti neke "cake" u kojima su se drugi već oprobali.
- Kockice leda za aperitiv su ukusnije ako u posudu za led sa vodom ubacite i tanko izrezane kore limuna ili pomorandže.
- Niko ne voli crnu boju banane u salati ili na vrhu torte. Da biste to sprečili, poprskajte voće limunovim sokom i pospite prah šećerom.
- Da biste lakše skinuli koru sa paradajza prelijte ga ključalom vodom, da omeška, a onda ga seckajte.
- Kada zamrzavate voće, uvek ga pakujte u plastične posude i svaki red dobro pospite šećerom. Tako mraz neće prodreti u njega i ukrasti mu prirodan ukus.
- Ako ste presolili jelo, dodajte krompir i on će pokupiti sav višak soli.
- Maslac držite u plastičnoj posudi sa hermetičkim poklopcem u kojoj je voda za piće, da pliva. Tako će se lakše razmazivati, a neće se pokvariti.
- Svež sir pre upotrebe propustite kroz sito kako biste dobili kompaktniju i ukusniju masu.
- Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je dosta vode, pa tako na svakih 250 g testa ide oko tri litre. U protivnom se neće lepo skuvati, već će se zalepiti za dno šerpe.