AKTUELNO

Donosimo vam recept za letnju poslasticu koja će vas odmah razveseliti.

Sastojci:

1 šolja putera

2 šolje šećera

3 jajeta

3 šolje brašna

pola kašičice sode bikarbone

pola kašičice soli

1 kašika vanilinog šećera

dve kašike kisele pavlake

nekoliko breskvi

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 Celzijusa. Pripremite posudu u kojoj ćete peći kolač, stavite pek papir ili pospite malo brašnom. U posudi srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi puter i šećer mutite nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilin šećer i pavlaku, pa sve umešajte da dobijete glatku smesu.

Brašno iz prethodne posude lagano umešajte u celu smesu.Smesu naspite u pripremljenu posudu. Breskve oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte po vrhu kolača. Možete ih iseckati na sitno i ubaciti u samu smesu. Kolač pecite u rerni malo više od pola sata.

Probodite čačkalicom kako biste bili sigurni da je gotovo. Desert možete posuti šećerom u prahu po želji.

#recepti