Donosimo vam recept za letnju poslasticu koja će vas odmah razveseliti.
Sastojci:
1 šolja putera
2 šolje šećera
3 jajeta
3 šolje brašna
pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice soli
1 kašika vanilinog šećera
dve kašike kisele pavlake
nekoliko breskvi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 Celzijusa. Pripremite posudu u kojoj ćete peći kolač, stavite pek papir ili pospite malo brašnom. U posudi srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi puter i šećer mutite nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilin šećer i pavlaku, pa sve umešajte da dobijete glatku smesu.
Brašno iz prethodne posude lagano umešajte u celu smesu.Smesu naspite u pripremljenu posudu. Breskve oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte po vrhu kolača. Možete ih iseckati na sitno i ubaciti u samu smesu. Kolač pecite u rerni malo više od pola sata.
Probodite čačkalicom kako biste bili sigurni da je gotovo. Desert možete posuti šećerom u prahu po želji.