AKTUELNO

Nacionalna platforma "Srbija stvara" pokreće kampanju "Srbija kao inspiracija" na čijem će sajtu - inspiracija.srbijastvara.rs svi posetioci moći da pronađu destinacije u Srbiji, na kojima mogu letovati ove godine.

Sve preporučene lokacije upakovane su u praktičan vodič prepun korisnih saveta, mapa i preporuka, pogodan za korišćenje i čuvanje na računaru ili mobilnom telefonu, saopštili su iz platforme Srbija stvara.

Svi znaju za Kopaonik, Vrnjačku banju i Palićko jezero, ali pitanje je koliko je ljudi čulo za Kamenu goru, poznatiju kao "selo stogodišnjaka", za jedinu prašumu u Srbiji Vinatovaču, za plutajuća ostrva Semeteškog jezera ili Krčedinsku Adu gde slobodno trče divlji konji...

Na sajtu inspiracija.srbijastvara.rs moguće je pronaći pregršt predloga gde se uputiti, a potom i praktičnih informacija o tome kojim putem krenuti, gde prenoćiti, šta i gde jesti, ali i gde iznajmiti bicikl ili kajak, gde se prijaviti za rafting ili adrenalin avanturu.

Sve praktične informacije moguće je dobiti u samo nekoliko jednostavnih koraka: Posetite sajt inspiracija.srbijastvara.rs i potom izaberite najinspirativniju destinaciju.

Klikom na ikonicu "Inspiriši se" na fotografiji - računar ili telefon preuzima PDF fajl s praktičnim informacijama, preporukama i mapama.

Iz Nacionalne platforme Srbija stvara obezbedili su i važne savete poput: gde treba poneti topliju odeću, gde je slab signal mobilnog telefona i kojim šumskim putem se nikako ne treba uputiti bez vodiča ili mape.

"Srbiju treba doživeti, jer cela Srbija može biti inspiracija. Cilj naše platforme je da kroz kampanju preporučimo nova mesta koja treba videti, a koja su inspirativna ne samo turistički, već i u kulturnom, umetničkom i bilo kom drugom kreativnom smislu. Najvažnije nam je da putem ove kampanje ljudima otkrijemo nova mesta i damo pregršt vrlo praktičnih informacija do kojih je inače jako teško ili gotovo nemoguće doći. U tom smislu, ovo je naš doprinos kampanji koju već proaktivno sprovodi Turistička organizacije Srbije" kazala je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim platforme Srbija stvara i dodala da je naša zemlja prepuna tajni i zaista inspirativnih mesta za koje građani nedovoljno znaju.

"Jedinstvenost ovog vodiča je i u tome što nismo birali previše popularne turističke destinacije gde su inače gužve, pa možete zaista uživati u netaknutoj prirodi i potpuno autentičnim predelima, hrani i ljudima", kazala je Ilić.

Nacionalna platforma Srbija stvara je nov način predstavljanja Srbije koji afrimiše vrednosti savremene Srbije: kreativnost, inovativnost i originalnost.

Koncept platforme ima za cilj da prepozna, afirmiše i istakne svako kreativno stvaralaštvo i uspeh u oblastima obuhvaćenim ekonomijom zasnovanom na znanju.

#Putovanja