AKTUELNO

Ovaj letnji, osvežavajući sos za pastu će vas prosto oduševiti.

Potrebni sastojci

 200 grama testenine po želji, 1 paradajz narezan na kockice, 1 konzerva pelata, 1 crni luk, 3 čena belog luka, so i biber po ukusu, nekoliko listova svežeg bosiljka, 2 kašike maslinovog ulja, 100-200g čedar sira (ili nekog drugog) za rendanje po vrhu

Način pripreme:

Plavi patlidžan dobro operite i obrišite, a potom ga isecite na tanke kolutiće. Nakon toga ga stavite u neku činiju sa cediljkom i posolite ga. Nakon 20 minuta primetićete da se na kriščicama pojavila voda. Patlidžan stavite u krpu i malo ga posušite, potom ga stavite u zagrejan tiganj i pržite oko minut sa jedne pa minut sa druge strane. Kada dobije zlatnu boju izvadite ga na salvetu kako bi se ocedio od ulja.

Potom u istom tiganju (dubokom) propržite crni i beli luk, dodajte paradajz i na kraju pelat. Sve zajedno začinite i sačekajte da se prodinsta oko 15ak minuta. Kada sos bude gotov u njega sipajte patlidžan i prethodno skuvanu i oceđenu testeninu po izboru. Sve zajedno ostavite na vatri još minut i potom skinite sa šporeta.

Servirajte toplo i na vrh narendajte sir po želji. Ne zaboravite i nekoliko listića svežeg bosiljka za još bolji ukus!

#Recept

#paradajz

#pasta

#patlidžan