AKTUELNO

Frižider održava naše namirnice svežim, ali to nije slučaj sa svom hranom. Postoji voće i povrće kojima više prija sobna temperatura, a da to nismo znali. Pogledajte koje namirnice ne bi trebalo da držite u frižideru i taman možete da sačuvate mesto za hranu kojoj treba niska temeperatura.

Avokado - Avokado će postići bržu zrelost ako se čuva na sobnoj temperaturi.

Bosiljak - Najbolje je ovu biljku stavite u vodu i držite na sobonoj temeperaturi. To važi za sve biljke.

Paprike babure - Ljuska ovih paprika gubi hrskavost ako se drži u frižideru.

Krastavac - Iako svi misle da krastavac treba čuvati u frižideru, to je greška. Niska temperatura će ih učiniti vodenim. Ako odlučite da ih rashladite, najbolje je da ih zamotate u plastiku da biste smanjili vlagu.

Crni luk - Zbog vlage, luk koji čuvate u frižideru brzo će postati mekan i ubuđaće se. Zato ga čuvajte na suvom i toplom mestu, ali ne u plastičnoj kesi ili blizu krompira.

Beli luk - Za beli luk važi isto što i za crni.

Krompir - Njega je najbolje čuvati u papirnoj kesi na suvom mestu.

Bobičasto voće - Maline, kupine, borovnice će biti svežije ako ih čuvate na sobnoj temperaturi, jer će ih vlaga iz frižidera upropastiti.

Čokolada - Nju je bolje čuvati na tamnom i suvom mestu nego u frižideru, jer joj je ukus tad najbolji.

Riba u konzervi (tunjevina, sardina…) - Konzerviranu ribu ne morate držati u frižideru dok je ne otvorite.

#frižider

#namirnice

'