AKTUELNO

Ukoliko želite da fascinirate goste, ovo je odličan recept za vas!

Za ovo egzoticno jelo sa piletinom, potrebno vam je sledeće: Pirinčani rezanci (1 kom),pileći file 500 gr, baby blitva 200gr, kokosovo mleko 2dl, chili paprika (1 kom), mladi luk (2 kom), sojine klice (1 manja činija), puter od kikirikija (2 pune kašike), đumbir u prahu (1 kafena kašika), ulje od susama (može i od kikirikija) i pečeni kikiriki 50 gr.

Foto: Facebook.com/Moja kuhinja

Priprema:

1. Pirinčane rezance preliti ključalom vodom i ostaviti 6-8 minuta poklopljene. Možemo da ih kvamo ali ovako je lakše;

2. Na zagrejanom ulju propržimo sitno iseckanu chili papriku, dodamo punu kašičicu đumbira i lagano propržimo začin, oni inače otvaraju apetit i daju neverovatan ukus;

3. Pileći file isečemo na kockice, potrudimo se da budu približno iste da bi u isto vreme bile gotove. Mešamo piletinu kako bi upila đumbir, treba lepo da se opeče sa svih strana, otprilike 5-7 min. Ovo je idealno ukusno a ne masno jelo jer đumbir smanjuje masnoću. Dodamo biber i so i smanjimo temperaturu;

4. Dodajemo 2 dl kokosovog mleka i malo vode, pustimo da jelo krčka;

5. Dve pune kašike kikiriki putera stavljamo u tiganj i polako otopimo da se sos sjedini, ako treba dodajemo još jednu kašiku, probajte i procenite prema sopstvenom ukusu;

6.  Dodajemo baby blitvu i promešamo;

7. Luk isečemo ukoso i dodajemo u jelo, luk treba da bude hrskav zato ga i dodajemo na kraju;

8. Dodajemo klice, kao i luk i one treba da ostanu hrskave, dovoljno je 4 minuta da budu gotove;

9. Sada procedimo rezance i serviramo jelo; Na tanjir prvo stavljam rezance, zatim piletinu sa kikirikijem i povrćem, odozgo kao jagoda na šlagu dodajem sitno seckan proprženi kikiriki;