AKTUELNO

Pojedini komadi odeće mogu ograničiti cirkulaciju, težina može izazvati nepravilno držanje, a neudobna obuća ima dugoročne posledice na stopalo i kičmeni stub.

Kiropraktičari su se složili da komadi odeće koji se često nalaze u ženskom ormanu, mogu imati negativne posledice po zdravlje. Tako je pre svega sa uskim farmerkama, veoma visokim potpeticama i teškim torbama.

Naime, ovo se pre svega odražava na držanje i hod. Kako ukazuju, nije potrebno da se žene potpuno odreknu njihovog nošenja, već je rešenje u umerenosti. Trebalo bi odmoriti nige i kukove od preuskih farmerki, stopala od previsokih štikli i ramena od preteških torbi.

PRENATRPANA ŽENSKA TORBA - Žene često nose torbe koje se stavljaju samo na jedno rame i često je to uvek ili levo ili desno rame, prema navici. Međutim, vremenom pva navika može dovesti do spuštanja opterećenog ramena u odnosu na drugo.

Foto: Pixabay.com

CIPELE SA VISOKOM POTPETICOM - Opterećuju stopalo i donji deo leđa, što može imati dugoročne posledice.

Foto: Pixabay.com

BALETANKE I JAPANKE – Uzrokuju bol u stopalima i leđima jer nemaju mekane uloške, ne drže zglob i nemaju pertle koje bi čuvale nogu, što negativno utiče na pete i prste.

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: Provereno deluje: TRIKOVI za čišćenje cipela (VIDEO)

MASIVNE OGRLICE – Oterećuju vrat zbog svoje težine.

Foto: Pixabay.com

USKE FARMERKE – Ograničavaju kretanje i prave pritisak na leđa i zglobove. Ograničavaju i cirkulaciju u kukovima, kolenima, pritiskaju krvne sudove.

Foto: Pixabay.com

#Farmerke

#Ogrlica

#Torba

#Zdravlje

'