AKTUELNO

U njima se jednostavno izgleda fantastično.

Kada je u pitanju moda, Francuskinjama se udobnost i praktičnost nalazi na samom vrhu liste prioriteta. To se ogleda u njihovom odabiru odevnih komada.

Izuzetak nisu ni suknje, a kada pogledamo koji su im modeli najdraži, jasno je da i pri njihovom odabiru vode računa upravo o tim prioritetima.

Sudeći prema kombinacijama slavnih Francuskinja koje godinama nose titule modnih ikona, dva modela nameću se kao apsolutni favoriti.

1. Pensil suknja

Ne treba previše objašnjavati zašto je taj model toliko popularan ne samo među Francuskinjama nego i među ostalim ženama širom sveta. Ova suknja jednostavnog kroja zaista se može nositi u svakoj prilici.

Prilagodljiva je raznim stilovima, izgleda sjajno u poslovnim i svečanim varijantama, a može biti i poprilično glamurozna uz prave štikle i dodatke.

Foto: Unsplash.com

Modna urednica Karin Rojtfeld apsolutna je kraljica pensil suknji. Iako ima modele u svim bojama i s raznim dezenima, u njenom ormaru najviše je crnih.

"Stalno kupujem crne modele. Imam 20 verzija iste suknje. Većinu vremena oblačim se isto", priznala je Karin.

2. Midi suknja

Nije važno da li se radi o modelu ravnog, A-kroja ili zvonolikim punim suknjama – Francuskinje ne prestaju da ih nose. Kombinuju ih uz svečane košulje, topove i najobičnije majice, pa ih rado nose u svim mogućim prilikama.

#Francuska

#moda

#suknja

'