AKTUELNO

Grčke vlasti objavile su javno upozorenje vlasnicima kafea i barova koji su smislili kako da izbegnu ograničenja uvedena u lokalima i baštama zbog pandemije.

Grčki kelneri piće iznose van prostora lokala i bašta, na ulicu, gde ne važe mere ograničenja za lokale, i gde mušterije cupkaju uz glasnu muziku koju gazde puštaju iz kafea i barova. Šef Službe za civilnu zaštitu Nikos Hardaljas se razljutio, tvrdi da je to zabranjeno i preti da će policija pohvatati prekršioce.

Grčka je zabeležila ukupno 2.642 osobe zaražene koronavirusom i 146 umrlih od bolesti kovid 19 koju taj virus izaziva, prenosi Beta.

Međutim, portparol Ministarstva zdravlja za pitanja koronavirusa, specijalista za zarazne bolesti Sotiris Ciodras, izjavio je danas da je Grčka možda preterala s brojem umrlih.

On je na dnevnom brifingu rekao da se u Grčkoj kao umrli od bolesti kovid 19 računaju svi koji su testirani pozitivno, bez obzira na to da li su umrli od toga ili od nekih drugih, s tim nepovezanih uzroka.

Međutim, ocena Branimira Nestorovića je nešto drugačija. On je danas naveo da mnoge zemlje umanjuju broj smrtnih slučajeva i da svi oni koji nisu umrli u bolnici ne ulaze u celokupnu statistiku. Kao uzrok tome je naveo da pojedine zemlje, poput Grčke i Hrvatske, čija ekonomija zavisi upravo od turizma, imaju razlog da lažiraju podatke o broju preminulih i zaraženih od virusa.

#Grčka

#Turizam

<
'