AKTUELNO

Kako se na najbolji način zaštititi od virsa saznajte upravo sada.

Zaštititi sebe od virusa, zaštititi druge od sebe – imperativ koji se nameće u “doba Covida 19”, jer je pandemija, ali ne samo sada… To je test discipline, čovečnosti, snage uma i snage tela. Sprovodite procedure svetske zdravstvene organizacije, usvojite ih svakodnevno, prilagodite se i jačanjem misli i tela budite vrsta koja opstaje.

Perite ruke

Dodirujemo predmete koji mogu biti kontaminirani, a onda lice, oči, nos, usta- put kojim se možemo zaraziti.

Prekrijte usta kada kašljete, kijate

Uradite to maramicom koju odmah bacite i operete ruke. Prekrivanjem lica maskama štitimo i sebe i druge od infekcije.

Ostanite kod kuće

Ukoliko ste zaraženi brže ćete ozdraviti. Ne odlazite u gužve, ne pravite bliske kontakte sa drugima, jer ih možete zaraziti.

I pored svih ovih mera predostrožnosti može se desiti da budete u kontaktu sa virusom, da se zarazite, a tada će ono što ste učinili za svoj organizam doći do izražaja.

Foto: Promo

Jačina Vašeg imunog sistema je Vaša glavna odbrana od virusa

Preduslov dobrog imuniteta je pozitivan stav, bez straha i panike, jer oni blokiraju armiju belih krvnih zrnaca spremnih za borbu sa virusom.

Da li ste im dali dovoljno čaja, toplih napitaka, vitamina, minerala da bi se borili ili još uvek niste?

Nastavite i dalje da sa zaštitom glavnog ulaza infekcije- usta i nosa, toplim napicima čajeva i inhalacijama od nane, kamilice, bosiljka. Koristite sprejeve koji ce vlažiti sluzokože i jednog i drugog organa – poželjno je da budu rastvori za nos i grlo sa N-acetilcisteinom, propolisom, nanom, ekuliptusom, tj. supstancama koje i same mogu pomoći u eliminaciji bakterija i virusa, a koje mogu dugo da se koriste bez neželjenih efekata. Dajte vašem organizmu dovoljno cinka, koji je saveznik u borbi svih imunih ćelija vašeg tela. On će pomoći i sluzokoži nosa, usta, grla, pluća da se lakše oporave od infekcije, upale. 

Ne zaboravite da đumbir, vitamin C i med svojim antivirusnim, antibakterijskim, antizapaljenskim dejstvom štite vaše disajne organe, a uz upotrebu mukolitika pomoći će izbacivanje sekreta iz pluća i sprečiti razvoj infekcije u njima.

Stavite akcenat na pluća

Cilj napada virusa su upravo ona, ali i na disajne puteve koji vode vazduh do njih. Jak imuni sistem će odbraniti pluća, a jaku sposobnost odbrane imaju oni koji su jačali svoj um i svoje telo zdravim navikama, zdravom ishranom, zdravim stomacima (upotrebom probiotika za jacanje imuniteta) još od mladosti, kako bi ih imunitet služio i u starosti.

Foto: Promo/Propomucil

Virus “bira starije” i one sa slabijim imunim sistemom.

Ne dajte da vas virus prepozna kao “slabog” – budite jaki uz propolis, cink, đumbir, med i vitamin C!

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

<
'