AKTUELNO

Zdrava poslastica, koju obožavaju i deca i odrasli.

Sastojci:

- 450 ml mleka

- 150 g pirinča

- so

- 300 g jagoda

- pola limuna

- 150 g jogurta sa vanilom

- 2 kašike šećera

- nekoliko listića nane

Priprema:

1. Stavit mleko da provri, dodati pirinač, trunku soli, i na tihoj vatri kuvati oko 25 minuta, povremeno mešajući.

2. Oprati jagode i ostaviti da se ocede. Umešati vanilin šećer i ostaviti da 20 minuta dstoje.

3. Limun oprati i osušiti. Koru oljuštiti specijalnim nožem, sok iscediti. Pomešati sa jogurtom i šećerom, sve umešati u ohlađeni sutlijaš.

4. U čaše staviti prvo jagode, zatim sipati sutlijaš i na kraju ukrasiti jagodama i listićima nane.

#Recept

#Sutlijaš

#jagoda

<
'