AKTUELNO

Možda ste nekada letovali u ovim hotelima u Grčkoj, a sad možete i da ih kupite. Naime, oko 70 hotela na Halkidikiju stavljeno je na prodaju od početku pandemije, prenosi tamošnja agencija "Nikana".

Kako stoji u objavi, vlasnici većine hotela su ljudi koji se primarno ne bave turizmom, a ovaj potez svakako verodostojno pokazuje koliko je virus korona potresao ekonomiju širom sveta.

Cene hotela zavise od lokacije, kapaciteta za smeštaj gostiju kao i godine izgradnje. U objavi su izdvojene neke od najzanimljivijih ponuda.

Pa tako, ako poželite da uložite u turizam u Grčkoj, možete pazariti hotel u Polihronu koji je izgrađen 1990. godine i ima 41 sobu za tričavih 2,1 milion evra. Sledeći turistički objekat u Nikitiju ima 25 soba, a skuplji je od prethodnog hotela za milion evra.

Foto: Pixabay.com

Noviji hotel koji ima 28 soba na Kasandri koštaće vas devet miliona evra, a objekat koji je na samoj obali ovog mesta stoji 5,5 miliona i ima nešto manje smeštajni kapacitet - 22 sobe.

U rangu skupljih je svakako hotel na plaži u Haniotiju koji je izgrađen 1968. godine i ima 130 soba, a njegova cena je 11,7 miliona evropskih novčanica.

Ipak to nije najskuplji hotel u ponudi. Hotel "Palini" na Kasandri odnosi pobedu kao najskuplji objekat na ovoj listi sa cenom od tačno 12 miliona evra. On je takođe stariji hotel, ali je i najveći na ovoj listi sa smeštajnim kapacitetom od 150 soba.

Ako vam se zavrtelo u glavi od ovih cifri, na listi postoji i nešto pristupačniji hotel, koji je ujedno i najmanji. Sa 19 soba, izgrađen 2004. godine, hotel u Paliniju koštaće vas oko pola miliona evra.

#Grčka

#Hotel

<
'