AKTUELNO

I oni koji nisu ljubitelji slatkiša ovaj kolač ne odbijaju

Kejt Midlton vodi računa o svojoj figuri i ne jede tako često slatkiše, ali kada reši da se počasti onda uvek bira sufle sa urmama i prelivom od karamele. Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert. 

Evo kako se priprema: 

Sastojci:

Za preliv:

1/2 šolja braon šećera,1 šolja putera,1/2 šolje slatke pavlake

Za kolač

170 gr urmi, iseckanih1 kašičica praška za pecivo1 kašičica sode bikarbone240 ml ključale vode60 gr putera170 gr šećera225 gr crne čokolade1 jaje230 gr brašna1 kašičica ekstrakta vanile

Sos: U tiganju zagrejte smeđi šećer, puter i slatku pavlaku na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle.

Kolač:

U činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko iseckanih urmi i sode bikarbone i dobro izmešajte. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta. Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.

#Recept

<
'