AKTUELNO

I oni koji nisu ljubitelji slatkiša ovaj kolač ne odbijaju.

Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert.

Za preliv:

1/2 šolja braon šećera

1 šolja putera

1/2 šolje slatke pavlake Za kolač:

170 gr urmi, iseckanih

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

240 ml ključale vode

60 gr putera

170 gr šećera

225 gr crne čokolade

1 jaje

230 gr brašna

1 kašičica ekstrakta vanile

Sos: U tiganju zagrejte smeđi šećer, puter i slatku pavlaku na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle.

Kolač:

U činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko iseckanih urmi i sode bikarbone i dobro izmešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta.

Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.

#Recept

<
'