AKTUELNO

Jedan od najčešćih problema u savremenoj vezi jeste potreba osoba ženskog pola da menjaju odnosno poboljšavaju svog muškarca.

Ova ženska težnja, u tolikom obimu je prisutna da veoma često ide van granica realnosti. Muškarac prestaje da bude ravnopravan partner u vezi, i postaje njen lični projekat. Nešto na čemu svakodnevno radi – dok ga ne dovede do savršenstva. Što se naravno nikad ne dogodi.

Čast izuzecima, ali žene većinom imaju tendenciju da rade na izmenama u ponašanju, oblačenju, govoru i neminovno razmišljanju svog muškarca. Malo je reći da je ovo pogrešan pristup, i da vas drage dame moramo podsetiti da ste se vi zaljubile u NJEGA a ne u svoju pretpostavku šta biste od njega mogle da napravite. Svakom je od nas donekle potrebna pomoć partnera u smislu izgradnje sebe kao ličnosti, ali kompletna transformacija u ime ljubavi, ne dolazi u obzir.

Ono na čemu u ovakvim slučajevima zapravo treba da poradite ste vi lično.

Ukoliko polazite od pretpostavke da ste vi savršeni i da svi treba da budu takvi, oni verovatno to nikad neće postati, i vi nikad nećete biti zadovoljni. Ako razmotrite činjenicu da jedino na svetu nad čim možete da imate kontrolu jeste VI sami, svet će postati mnogo prijatnije mesto.

Da pojednostavimo stvari. Vrlo često se dešava da vam nečije ponašanje, u ovom slučaju vašeg partnera ne odgovara, smeta vam ili vas na neki način izvodi iz ravnoteže. Da li je problem u njemu ili u vašem prihvatanju njega?

Ukoliko konstantno tražite nečije mane, greške ili sitnice u ponašanju koje će vas nervirati, neminovno je da ćete ih pronaći. Izmislićete ih u krajnjem slučaju ako ne postoje. Svet oko nas je zapravo projekcija našeg unutrašnjeg sveta. Naše unutrašnje pročišćenje, odnosno promena direktno je vezana za stvari i ljude koji nas okružuju. Ako na pozitivan način pristupate nekom, videćete svetliju stranu njegove ličnosti i obratno.

Svako od nas u sebi nosi određenu energiju. Svojim stavom podstičete i druge da se ponašaju slično vama. Ukoliko prestanete da budete zanovetalo koje u svakom traži nesavršenosti, uvidećete da tih nesavršenosti zapravo nije nikad ni bilo. Ili ste možda baš zbog njih svoju drugu polovinu i zavoleli. Vibracije koje mi odašiljemo drugima su one koje će nam se neminovno vratiti, poput bumeranga. Promene u vama vode do promena u vašoj okolini.

Važno je da imate na umu da vas neko može navesti da burno reagujete, započinjete svađu, negodujete ili imate ljutit stav samo ako takva osećanja duboko u vama već postoje. Deca su možda i najbolja projekcija našeg ponašanja. Ona su naši mali imitatori. Sve što vam u njihovom ponašanju smeta, zapravo su oni pokupili gledajući vas. Zapitajte se da li je to slučaj i sa vašim partnerom.

#Brak

#Ljubav

<
'