AKTUELNO

Saznajte uz savete lekara, kako da na brz i prirodan način sprečite i sanirate neprijatan bol u grlu.

U sezoni virusa i gripa, svi smo bili u prilici da bar jednom u životu osetimo simptome poput: neprijatnog golicanja, peckanja, osećaja grebanja, kao i bol u grlu slabijeg ili jačeg intenziteta. To su redovni prateći simptomi prehlade i virusa, a naravno da mogu biti i u sklopu nekih drugih oboljenja. Sa prof. dr Milanom Jovanovićem, profesorom otorinolaringologije, razgovarali smo o tome kako na najbolji način da zaustavimo te neprijatne simptome.

Zašto je propolis toliko važan kada želimo da otklonimo bol u grlu?

Kod upalnih procesa bolovi u grlu mogu biti izuzetno jaki, sa izrazitim suvim kašaljem, sluzokoža grla može biti jako crvena ili prekrivena beličastim naslagama dok je opšte stanje često praćeno i povišenom temperaturom. Najvažniji ciljevi svakog lečenja gušobolja su delovanje na uzročnike i smanjenje ili potpuno suzbijanje svih neprijatnih simptoma.

Foto: Promo/Abela Pharm

„Ono što ja prvo savetujem jeste propolis. Prirodni preparat, pčelinji proizvod, propolis zapravo predstavlja idealnog saveznika u borbi protiv virusa, bakterija, gljivica. On direktno deluje na uzročnike upalnih procesa. Takođe, propolis snažno utiče na podizanje imuniteta i deluje kao antioksidans, u borbi protiv slobodnih radikala čime se sprečava propadanje i oštećenje ćelija“, ističe prof. dr Jovanović.

Kako na najbolji način koristiti propolis?

Kod problema sa grlom, propolis je najbolje koristiti lokalno, zato savetujem preparate propolisa uvidu sprejeva sa dodatkom N-acetilcisteina. PropoMucil® sprej za grlo ima luličasti nastavak kojiomogućava vrlo precizno korišćenje. Na taj način neće doći do alergijske reakcije jer se standardizovan i prečišćen propolis direktno, putem tog nastavka, nanosi u grlo. Može da pomogne i kod afti, i drugih lokalnih upalnih promena na bukalnoj sluzokoži. Korišćenjem po par raspršaja 5 do 6 puta dnevno obezbeđuje se dovoljna doza propolisa koja će ispoljiti sva svoja blagotvorna dejstva.

Foto: Promo/Abela Pharm

Propomucil® sprej za grlo može da se primenjuje čak i posle operacije krajnika kada smanjuje postoperativni bol, a manja je potreba za korišćenjem analgetika (lekovi protiv bolova). Oporavak pacijenata je kraći, a povratak normalnoj ishrani i aktivnostima je značajno brži“ - savetuje prof. dr Milan Jovanović.

Propomucil® sprej za grlo doprinosi jačanju odbrambene moći sluzokože usta i grla. Za zdravo grlo. Dvostruka zaštita od infekcije!

Autor: promo

#Propomucil

#bol u grlu

#propolis

<
'