Kuvanje jaja je veoma osetljiv posao. Ljuska jaja treba da bude neoštećena kako biste ih lepo ofabali i imali lepa jaja na trpezi za predstojeći Uskrs.
Kada su jaja hladna onda češće pucaju u kontaktu sa toplom vodom, zato za početak izbegavajte da ih čuvate u frižideru pre farbanja. Neka budu na sobnoj temperaturi pre nego ih stavite u vodu i spremate za kuvanje.
Takođe, dobro bi bilo da jaja budu stara nekoliko dana, jer ih je lakše ih skuvati i očistiti.
Kako biste sprečili da vam jaja puknu tokom kuvanja, sve što vam treba su peškir i soda bikarbona.
Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, nežno poređajte jaja koja će zauzeti mesto među naborima.
Napunite lonac vodom i dodajte četvrtinu kafene kašičice sode bikarbone. Preklopite peškir preko jaja.
Uključite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaja ne budu gotova.
#Jaja
#Uskrs
#farbanje