AKTUELNO

Kuvanje jaja je veoma osetljiv posao. Ljuska jaja treba da bude neoštećena kako biste ih lepo ofabali i imali lepa jaja na trpezi za predstojeći Uskrs.

Kada su jaja hladna onda češće pucaju u kontaktu sa toplom vodom, zato za početak izbegavajte da ih čuvate u frižideru pre farbanja. Neka budu na sobnoj temperaturi pre nego ih stavite u vodu i spremate za kuvanje.

Foto: Pixabay.com

Takođe, dobro bi bilo da jaja budu stara nekoliko dana, jer ih je lakše ih skuvati i očistiti.

Kako biste sprečili da vam jaja puknu tokom kuvanja, sve što vam treba su peškir i soda bikarbona.

Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, nežno poređajte jaja koja će zauzeti mesto među naborima.

Napunite lonac vodom i dodajte  četvrtinu kafene kašičice sode bikarbone. Preklopite peškir preko jaja.

Uključite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaja ne budu gotova.

#Jaja

#Uskrs

#farbanje

<
'