AKTUELNO

Tajlandske vlasti uvele su restriktivne mere karantina kako bi suzbile širenje korona virusa na ostrvu Puket koje je postalo žarište epidemije u zemlji.

Sa 170 potvrđenih slučajeva Covid-19, ovo ostrvo, na kome živi 400.000 stanovnika, ima najvišu stopu infekcije od svih 77 provincija u Tajlandu.

Zato je vlada pooštrila restrikcije, tako da je Puket prva tajlandska provincija u kojoj se uvodi potpuni karantin u svim oblastima, prenosi CNN saopštenje turističke organizacije Tajlanda. 

Međunarodni aerodrom na Puketu je sada zatvoren za komercijalne letove do 30. aprila, zatvorene su i luke koji se otvaraju samo za dopremanje neophodne robe. 

Sve plaže su zatvorene na neodređeno vreme, kao i restorani, barovi i prodavnice neprehrambenih namirnica.  Svi na ostrvu, prema odluci vlade, moraju da nose maske kad izađu iz kuće, a policijski sat je na snazi od 22 sata do četiri ujutru. 

Menadžer konsultantske firme C9 Hotelvorks Bil Barnet kaže da je zatvoreno oko 80 odsto svih hotela na ostrvu, navodeći da na Puketu ima 88.000 hotelskih soba. 

"Bio sam ovde tokom cunamija i epidemije SARS, ali ovako nikad nije bilo", rekao je on za CNN Travel.

#Putovanja

<
'