AKTUELNO

Lekari tvrde da su lekovi za erektilnu disfunkciju fenomenalni i potpuno su bezopasni, ako se koriste prema savetu lekara.

Urolog i seksolog Aleksandar Urošević navodi da nije pogrešno uzeti vijagru, ali dozirano i uz savet lekara. On je naveo da je erektilna disfunkcija potpuno ispitana i da lekari za sada nisu savladali samo transplantaciju penisa.

Foto: Printscreen

Krajem prošlog veka je izmišljena vijagra, koja je muškarcima dala drugi pristup seksu. U svetu je to bilo kontrolisano i rađeno je kako treba, a u Srbiji je ovaj lek prvo naišao na odbijanje, a onda je preplavio crno tržište, naveo je Urošević.

On je dodao da postoje različite vrste lekova - oni koji deluju brže i oni koji imaju dugotrajniji efekat, a polako dižu snagu.

-Ti lekovi su fenomenalni i potpuno su bezopasni, ako se koriste kontrolisano - naveo je Urošević, napomenuvši da mogu biti fatalni u kombinaciji sa nekim drugim lekovima, kao i kod ljudi koji imaju srčane problem i piju terapiju.

Kako je dodao, Srbi nose breme mačo muškarca, pa posežu za svim što je na tržištu, iako je prošlo vreme seksualnog viteštva. On je ukazao na to da klinci vijagru naabavljaju za žurke i tako se navikavaju se na lakši seks, što je potpuno pogrešno.

- Ako imate mišljenje lekara, a umrete od vijagre ili cijalisa znate ko je kriv - dodao je Urošević.

Psiholog Branko Filipović napominje da je sam čin seksa stresan jer izaziva veliko uzbuđenje, a prevara nosi dodatni rizik. Ako se uzme i vijagra, a da to nije preporučio lekar, srce prosto ne može da izdrži, naglasio je Filipović i dodao da se ovaj lek ne sme uzimati u kombinaciji sa alkoholom, mada nema dokaza o štetnim efektima.

Foto: Printscreen

Vijagra ima efekat leka i psihogeni efekat, jer podstiče sigurnost. Sasvim je sigurno da je tako spašen veliki broj brakova - dodao je on, ukazavši da je najveći deo erektilne disfukcije psihogene prirode.

Prema njegovim rečima, nelogično je da antibiotik u apotekama ne može da se kupi bez recepta, a vijagra može.

#Lekar

#Smrt

#vijagra

'