AKTUELNO

Ukusno, a jednostavno.

Sastojci:

jedno pile

kari

ulje, so

riža (pirinač)

Foto: Pixabay.com

Način pripreme:

Odstraniti kosti, iseći pile na komadiće veličine po želji. To staviti u posudu i posoliti, dodati kari i ulje. Kari, so i ulje stavlja se po ukusu.

Ostaviti da odstoji sat-dva u hladnjaku, može i preko noći. Zagrejati tiganj i meso ispeći na brzinu, tako da porumeni sa svih strana. Skloniti sa vatre. Meso nije pečeno sasvim.

U šerpi napraviti beli sos. Kad sos provri, dodati meso, pa pustiti da krčka 15-20 minuta. U međuvremenu skuvati rižu posebno. Jelo servirati uz mešanu salatu.

U šerpi napraviti beli sos. Kad sos provri, dodati meso, pa pustiti da krčka 15-20 minuta. U međuvremenu skuvati rižu posebno. Jelo servirati uz mešanu salatu.

#Recept

#kuvar

'