Ovaj recept za kremastu supu će vam svi tražiti.
Sastojci:
400 grama praziluka
200 gr krompira
1 čen belog luka
1 litar bujona
50 ml slatke pavlake
so
biber
timijan
maslac
Postupak:
Praziluk dobro operi i naseckajte.Dinstajte naseckani praziluk i beli luk na maslacu, pazeći da beli luk ne zagori.Posolite, pobiberite i dodajte timijan. Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte bujon , te krumpir koji ste ogulili i naseckali na malene kockice.Pustite da kuva dok krompir ne omekša.Kada je krumpir skuvan, sklonite supu s vatre.Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobila gustu supu, te je vratite na laganu vatru.Dodajte pavlaku, te pustite da kuha još samo minut do dva.Supu možete poslužiti i sa kašičicom kisele pavlake.
#Recept