Evo još nekoliko posnih poslastica: čokoladna oblanda, jednostavne bombice, domaća baklava, mafini sa orasima.
Sastojci:
250 ml ulja
1/2 šoljice vode
1 šoljica šećera
1/2 kašičice sode bikarbone
vanilin šećer
brašno po potrebi
šećer u prahu
džem
Priprema:
Zagrejte ulje kako bi se neutralisao miris, a kada se ohladi dodajte vodu, šećer, sodu, vanilin šećer i zamesite testo sa brašnom po potrebi (možete da dodate i malo mlevenih oraha). Ostavite testo malo da odstoji, a zatim ga razvucite oklagijom na papiru za pečenje ili foliji, pa modlicama oblikuje vanilice. Sve kolače poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni, ali vodite računa da ih ne prepečete. Zatim svaki kolač premažite džemom i sastavite po dve vanilice. Svaku uvaljajte u šećer i prahu.
#Recept