To što postite ne znači da hrana koju jedete ne može da bude ukusna.
Porebno je:
1/2 kg srednjih gotovih kora
200 gr spanaća
1/2 praziluka
50 gr pirinča
1 kašika ajvara
mleveni biber, so i maslinovo ulje
Priprema:
Sve kore rasprostresti na sto pa im iseči krajeve i kore zaokrugliti. Iseckati praziluk i propržiti ga, pa na njega ubaciti opran i usitnjen spanać. Dobro izdinstati. Pirinač obariti pa ubaciti u spanać. Dodati so, biber i ajvar.
Sve dobro izmešati. Odvojiti 4 kore i svaku pouljiti i stavljati jednu preko druge. Kore preseći na pola cetvrtine i osmine da se dobiju trouglovi U svaki trougao staviti kašiku fila saviti u kiflu i slagati u podmazan pleh....
Peći na 200 stepeni C oko 25 min. Fina hrskava pogodna za doručak, užinu ili za večeru...
#Recept