AKTUELNO

Idealan izbor za ručak. Prste da poližete!

Potrebno je:

2 pileća bataka bez kostiju

4 kašike soja sosa,

4 čena belog luka

50 ml maslinovog ulja

1 mala glavica crnog luka

malo karija

biber, so

1 kašičica meda

Priprema:

Piletinu odvojite od kostiju. U uzani bokal sipajte soja sos, maslinovo ulje, nasečen crni i beli luk, kari biber i kašičicu meda. Sve blenderom dobro izblendajte i sipajte preko mesa i dobro utrljajte. Ostaviti u frižideru 2-3 sata najbolje preko noći. Na vrlo malo ulja meso propržite na kratko sa jedne i druge strane i posolite.

Ostatak marinade sipajte na krompir i izmešajte, potom posolite i dodajte po želji alevu papriku.

Odozgo staviti meso i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30-40 min.

#Piletina

#RUČAK

#Recept

#kuvar

'