Slane đakonije.
Predstavljamo vam fenomenalan recept koji možete pripremiti za ručak ili večeru. Brzo se sprema, a veoma je ukusno.
SASTOJCI:
500 g sveže bundeve, dve kašike maslinovog ulja, 90 g putera, glavica crnog luka, čen belog luka, 300 g pirinča, litar pileće supe, 50 g izrendanog parmezana, grančica ruzmarina, so, biber.
PRIPREMA:
Na ulju i trećini putera dinstajte bundevu isečenu na kockice sa čenom belog luka i grančicom ruzmarina dok bundeva ne omekša. Izvadite luk i ruzmarin, a bundevu ostavite sa strane. Na drugoj trećini putera propržite sitno iseckan crni luk, pa dodajte pirinač.
Dinstajte nekoliko minuta uz stalno mešanje. Postepeno dodajte toplu supu i ostavite da se pirinač skuva. Sklonite sa vatre, dodajte preostali puter, izrendajte sir, pa sve dobro promešajte.
U pirinač dodajte kockice bundeve, sve sjedinite i servirajte.
Prijatno!
#Recept
#jelo
#pirinač