Za ovu ukusnu đakoniju kažu da se topi u ustima.
Sastojci: 140 g crne čokolade, 170 g putera, 50 g smeđeg šećera, 3 jaja, 100 g šećera, 50 ml mleka, 155 g brašna, pola praška za pecivo, 100 g čokolade za kuvanje, 2 kašike ulja.
Priprema: Otopiti crnu čokoladu sa 50 g putera. Skloniti sa vatre, pa dodati smeđi šećer i 1 jaje, dobro sjediniti žicom. Dodati 35 g brašna, pa umešati.
Smesu ispeći u okruglom kalupu (koji je obložen pek papirom) - 15 minuta na 180 stepeni.
Ostatak putera penasto umutiti sa šećerom. Dodati jaja, pa sjediniti. Dodati ostatak brašna, prašak za pecivo i mleko, pa sve ručno umutiti. Smesu rasporediti preko pečene kore, pa peći još 25-30 minuta na 165 stepeni.
Pečen kolač preliti sa 100 g čokolade rastopljene sa dve kašike ulja.
#Kolač