Pripremite čuvenu italijsnaku čorbu, ali ovog puta sa slaninom i pasuljem, jer je zimi našem telu potrebna malo jača hrana...
Sastojci:
45 ml maslinovog ulja
115 g pančete
3 štapića celera
3 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g paradajza iz konzerve
1 l goveđeg bujona
400 g pasulja iz konzerve
50 g makarona
peršun
Priprema:
Zagrejati ulje u dubljoj posudi. Dodati tanko isečenu pančetu, iseckan celer, šargarepu i luk i dinstati 5 minuta na tihoj vatri, povremeno mešajući. Dodati usitnjen beli luk i paradajz i kratko mešati. Sipati goveđi bujon, so i biber i kuvati dok ne proključa. Pokriti na pola, smanjiti vatru i krčkati lagano oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Ocediti pasulj i dodati ga u tiganj sa makaronima. Kuvati dok ne provri, pokriti, smanjiti vatru i nastaviti s kuvanjem još 20 minuta. Na kraju dodati iseckan peršun po ukusu.
#Recept
#čorba