Ukusna supa koja će ugrejati vaš stomak.
Sastojci:
oko 500 g pilećeg mesa
1 veća glavica crnog luka
150 g graška
150 g tikvica (mešavina povrća može da bude po želji i od karfiola, kukuruza, ili upotrebiti zamrznuto mešano povrće )
2 veće šargarepe
1 koren peršuna
0,5 veze peršunovog lista
2-3 kašike pirinča, opranog oceđenog
oko 3 kašike ulja
2 ravne kašikice soli
2 pune kašikice vegete
0,5 kašikice bibera
1 ravna kašikica crvene paprike
na vrh kašikice ljute crvene paprike, po želji
1 srednja kašika brašna
oko 1,5 l vode
2-3 dl jogurta, po ukusu
Priprema:
Prvo piletinu iseći na manje komade. Zatim povrće očistiti i oprati, pa iseći na sitnije kocke. U veći sud sipati malo ulja, pa dodati kockice crnog luka i kratko prodinstati na tihoj vatri. Nakon toga mu dodati piletinu i pržiti mešajući samo par minuta. Zatim dodati u sud pripremljeno povrće i ostaviti oko 5 minuta da se dinsta, a za vreme dinstanja nekoliko puta promešati.
Sada posuti prvo sa brašnom, pa dobro promešati, pa onda dodati crvenu papriku i samo kratko promešati sve zajedno. Naliti sa vodom, pa dodati začine i promešati, pa ostaviti čorbu da provri. Kada je čorba provrila smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 40 minuta. Zatim dodati u čorbu pirinač i promešati, pa nastaviti kuvanje još oko 15 minuta dok sve fino ne omekša.
Na samom kraju kuvanja probati ukus i još dodati začine po želji. Zatim na kraju sipati u čorbu jogurt, promešati i ostaviti da dobro proključa. Kada je čorba gotova posuti je sa seckanim peršunovim lišćem i toplo servirati uz svež hleb.