AKTUELNO

Prirodne maske su vrlo često bolje i delotvornije od industrijskih, a ono što je najvažnije znatno su jeftinije.

Sve što vam je potrebno uglavnom imate već u kuhinji, a pored sastojaka potrebno vam je još samo malo dobre volje i vremena.

Predlažemo vam tri maske koje ne zatevaju mnogo sastojaka, a njihov efetak je očaravajući:

Maska za kosu od jaja i limuna

Maska od jaja, limunovog soka i bademovog ulja je predviđena za svaki tip kose, kojoj vraća bujnost i sjaj. Nakon nje kosa deluje zdravije.

Uzmite 3 male kašikice limunovog soka, 2 kašikice bademovog ulja i jedno žumance. Sve sastojke dobro promešajte i nanesite na celu dužinu.

Ovu masku za kosu koristite tako što predhodno operete kosu i osušite. Nakon što vam je kosa čista, nanesite masku i ostavite je da deluje oko pola sata. Kosu obavijte plastičnom kesom, i perko peškirom.

Nakon pola sata držanja maske na glavi, još jednom operite kosu - bićete zadovoljne rezultatom. Ovu masku koristite bar jednom nedeljno.

Maska za oštećenu kosu i spucale krajeve

Trebaće vam malo vremena da je pripremite, a posebno se preporučuje za one sa oštećenom i suvom kosom.

Potrebno vam je samo 5 kašika maslinovog ulja i 2 jajeta.

Prvo malo zagrijte maslinovo ulje, toliko da bude toplo. Zatim dobro izmutite jaja i pomiješajte sa maslinovim uljem. Dobijenu smjesu širokom četkom nanesite na čitavu kosu.

Stavite plastičnu kesu i tako držite 20-ak minuta. Nakon toga isperite kosu, a tek onda nanesite šampon.

Kokos i banana u borbi protiv peruti

Preparat od kokosovog ulja se pravi tako što pomešate hladno ceđeno kokosovo ulje ( 1,5 supena kašika ), pola banane i med od bagrema ( 2 supene kašike).

Kokosovo ulje je potrebno ostaviti na sobnoj temperaturi dok se ne rastopi. Pola banane izgnječite, a onda dodajte med i mešajte dok ne postane glatko. Smesu naneti na kosu, ostaviti dvadestak minuta i onda isprati.

J. Stanković

#Kosa

#Kupanje

#Šampon

'