AKTUELNO

Prijatno!

Sastojci: 

1/2 glavice kupusa, 1 glavica luka, 2 kašike suvog povrća, 1 l vode, 1 kocka za supu, 200 gr paradajza iz konzerve, 1 list lorbera, 3 kašike ulja, 2 čena belog luka, so i biber

Priprema:

Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte na luku dodajući vruću vodu. Kupus isecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu.

Dolijte vodu, kocku za supu i iseckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu).

Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucelo i kuvajte supu oko pola sata pa doterajte ukus po želji.

Napomena: Ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuvate i malo iseckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim kobasicama, a lepa je i ako njome prelijete bareni krompir ili makarone.

#Kupus

#Recept

#čorba

'