AKTUELNO

Prijatno!

Potrebno:

250-300 g testenine po želji, 200 g hamburške slanine, čen belog luka, 500 ml neutralne pavlake, so, biber, kašičica origana, izrendani parmezan

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Slaninu isecite na manje komade i stavite na tiganj, pa je prepržite na srednje zagrejanoj plotni, da joj istopite mast, sve dok komadići ne postanu tamni i hrskavi.

Dodajte čen sitno iseckanog belog luka i pržite tridesetak sekundi (tek da pusti aromu), pa zalijte neutralnom pavlakom i smanjite vatru. Kuvajte uz stalno mešanje, pa dodajte proceđenu testeninu, sa malo vode, i dobro promešajte.

Posolite, pobiberite i začinite origanom. Ukoliko se sos previše razredio kada ste ulili vodu od testenine, ostavite minut-dva na ringli da se ukrčka.

Gotovu pastu pospite rendanim parmezanom.

#Recept

#pasta

#rezanci

#testenina

'