Prijatno!
Potrebno:
250-300 g testenine po želji, 200 g hamburške slanine, čen belog luka, 500 ml neutralne pavlake, so, biber, kašičica origana, izrendani parmezan
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi. Slaninu isecite na manje komade i stavite na tiganj, pa je prepržite na srednje zagrejanoj plotni, da joj istopite mast, sve dok komadići ne postanu tamni i hrskavi.
Dodajte čen sitno iseckanog belog luka i pržite tridesetak sekundi (tek da pusti aromu), pa zalijte neutralnom pavlakom i smanjite vatru. Kuvajte uz stalno mešanje, pa dodajte proceđenu testeninu, sa malo vode, i dobro promešajte.
Posolite, pobiberite i začinite origanom. Ukoliko se sos previše razredio kada ste ulili vodu od testenine, ostavite minut-dva na ringli da se ukrčka.
Gotovu pastu pospite rendanim parmezanom.
#Recept
#pasta
#rezanci
#testenina