AKTUELNO

Nije lako biti učitelj, šta god da je u pitanju, ali kada ste zaista dobar učitelj to učenici vide, osećaju i jedino tada iskazuju zahvalnost i "dužno poštovanje".

Posebnu odgovornost imaju oni koji treba da obuče generacije za neki posao u kojem su životi mnogih "u njihovim rukama".
Piloti jedne avio-kompanije osećaju veliku zahvalnost prema čoveku koji ih je naučio da rade posao, ali i ono važnije, da budu ljudi. Malo iznenađenje koje su mu priredili izazvalo je emocije većine putnika koji su prisustvovali.

Učenici pilota Selahatina Onana su mu priredii iznenađenje napravivši snimak koji su pustili u avionu u kojem je on leteo.
Jedan od pilota je pričao o tome kako su se prvi put upoznali u avionu i da je imao bezbroj pitanja za njega, a da mu je tada profesor rekao da bi trebalo da postane pilot kad je već toliko znatiželjan, što je i učinio.

I drugi učenici Selahatina Onana su u video-snimku iskazivali zahvalnost, a pilot koji je upravljao avionom u kojem se ovo dogodilo je umesto standardnih obaveštenja koja saopštava putem razglasa, ispričao kako je on pilot već šest godina i to zaslugom svog učitelja.

"Divno je kada možete da nazovete učiteljem nekoga ko ti je poput oca", rekao je pilot Mitat Okhan Onan, koji u tom momentu nije govorio kao njegov sin, već u ime svih pilota koje je Selahatin Onan izveo na put.

U govoru je rečeno i to da je kapetan nakon 20 godina letenja, 10 proveo obučavajući hiljade pilota, koje je učio i vaspitavao poput svoje dece, koji sada, kao odrasli i ispunjeni ljudi osećaju beskrajnu zahvalnost.

"Drago mi je što si učitelj. Drago mi je da si bio moj učitelj. I drago mi je da si moj otac", reči su pilota koji je "naterao" na suze mnoge u avionu, pa i svog oca.

Nakon ovoga je u avion ušlo još pilota koji su se i lično zahvalili čoveku koji ih je naučio o odgovornosti koju imaju, brizi o tuđim životima, ali i koji je i njih same vodio kroz život.

#Putovanja

'