Donosimo vam recept za poslasticu koja se brzo priprema, a ukus je fascintantan.
Sastojci za biskvit:
200 grama glatkog brašna
400 grama šećera
1 žkašičica soli
4 jaja
220 grama maslaca
2 kašičice ekstrakta pomorandže
1 kašičica narendane korice pomorandže
Sastojci za preliv:
200 grama šećera u prahu
2 kašičice soka od pomorandže
1 kašičica pomorandžine korice
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te premažite maslacem dublju pravougaonu posudu (cca 30 x 20 cm).
Umutite jaja s maslacem, dodajte šećer ekstrakt i koricu pomorandže i nastavite da mutite.
Prelijte testo u posudu za pečenje i pecite otprilike pola sata, sve dok ne poprimi smećkastu boju.
Napravite preliv od šećera u prahu i soka i korice od pomorandže.
Zagrejte ih zajedno u posudi, povremeno mešajte i pričekajte da se šećer otopi.
Ispečeni kolač probušite viljuškom i prelijte prelivom.
Pričekajte da se ohladi, a zatim iseckajte na kocke.
#Kolač
#Pomorandža
#Recept