Jelo koje od priloga lako postaje glavni, omiljeni ručak.
Sastojci: 12 krompira, 300 g tanko isečene dimljene slanine, 4 glavice crnog luka, peršun, ulje, so, biber.
Priprema: Krompir oljuštiti i izdubiti, da bi mogli da se napune. Izdubljene delove sitno iseckati. U tiganju pržiti sitno iseckani crni luk. Kad luk omekša, dodati iseckani krompir i slaninu sitno iseckanu na kockice. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Kad se krompir i slanina proprže, u tiganj dodati i sitno naseckan peršun i promešati. Smesom iz tiganja puniti krompir. Svaki krompir staviti na parče aluminijumske folije, poprskati uljem i zatvoriti folijom. Poređati ih u tepsiju i peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
pročitajte još
Najprostiji recept za najslađe francuske kolačiće!
#Recept