AKTUELNO

Pokušajte sa ovim feng šui metodom i proverite sami.

U feng šuiju, drevnoj kineskoj veštini uređivanja životnog prostora tako da njime skladno protiče pozitivna energija, važnu ulogu imaju biljke. Svih ovih šest zelenih biljaka ujedno moćno uklanjaju toksine iz vazduha i smanjuju štetna zračenja.

1. Bambus palma energetski uravnotežuje prostor i uklanja štetne hemijske supstance: formaldehide, kiseline, toluene i slično.

2. Veruje se da pachira ili drvo novca donosi sreću osobi koja je uzgaja. Preporučuje se da u stanu čuvate više ovih biljaka na jednom mesti, a srećni brojevi su tri ili pet.

Foto: Pixabay.com

3. Fikus je biljka zaobljenih listova koji se u feng šuiju smatraju “vodičima“ dobre energije. Fikus je i simbol sreće i izobilja.

4. Jedarce, koje je poznato i kao spatifilum i mirni ljiljan, često se naziva ženskom srećom. Ova biljka uspeva i pod veštačkom svetlošću, a usput čisti vazduh od štetnih supstanci i uklanja zračenje monitora.

5. Kažu da bršljan omekšava i skreće s puta energetske “otrovne strelice“ u prostoru. Bršljan i doslovno čisti od otrova, smanjujući u vazduhu količinu benzena, toluena, ksilena, formaldehida i slično.

Foto: Pixabay.com

6. Orhideje su drevni ljubavni simboli. Smatra se da privlače ljubav, produbljuju prijateljstva i umiruju dušu. Stari Grci povezivali su orhideje s plodnošću, što ih čini odličnim darom za novopečene roditelje.

Foto: Pixabay.com

Da biste održavali pozitivnu energiju ovih biljaka, preporučuje se redovno uklanjanje uvenulih cvetova i orezivanje odumrlih delova biljke. Najbolje ih je smestiti na istok i jugoistok.

I. P.

#Biljke

#Novac

#Sreća

#Zdravlje

'