AKTUELNO

Kako u Novu godinu zadovoljni i bez pritiska? Da, moguće je!

ZNOJ, ZNOJ, ZNOJ I JOŠ ZNOJA!

Ispod tog znoja kriju se i neki lepi rezultati koji mogu biti vaši! Nova godina je zaista idelno vreme da počnete da trenirate, da se pokrenete, da počnete bilo kakav vid fizičke aktivnosti. Jer je opet, fizička aktivnost u službi i zdravlja i lepote.

Vožnja bicikla, grupni treninzi, teretana, joga, roleri… imate potpunu slobodu da izaberete šta vam prija. Važno je samo da se pokrenete!

SVAKODNEVNE MALE, ALI VAŽNE, NOVOGODIŠNJE ODLUKE!

Pored zdrave ishrane i fizičke aktivnosti postoji još mnogo malih zdravih navika kojih možete da se pridržavate i uvrstite u svoju svakodnevicu. Šta to možete da uvrstite u svoj svaki dan od sledeće godine?

• Počnite dan tako što ćete popiti čašu vode

• Kad ustanete uradite 15 minuta istezanje

• Spavajte dovoljno 7-8 sati

• Naučite da čitate etikete na hrani

• Šetajte do posla

• Jedite više povrća

Napravite svoju listu mali svakodnevnih važnih promena i pratite ih na dnevnom nivou. Zalepite ih na frižider ili na neko vidno mesto da ne zaboravite na njih.

Foto: Unsplash.com

MANJE ŠEĆERA ZA VIŠE ZDRAVLJA

Nije samo zdrava ishrana važna, važno je da se izbegava i ona loša. Kada kažemo loša, mislimo na onu koja sadrži previše šećera i industrijsku hranu, a upravo su te dve stavke koje najviše utiču na stvaranje viška kilograma.

Često je takva hrana toksična za organizam, stvara zavisnost i ne sadrži nutritijente koji su potrebni. To je hrana koja nam zapravo uopšte nije potrebna i bez koje možemo da živimo. I to jako dobro.

KUVAĆU VIŠE

Još jedna od važnih stvari kada je zdrava ishrana u pitanju jeste priprema obroka. Bilo bi sjajno da svi možemo da priuštimo jednog kuvara koji će nam pripremati obroke, ali to u većini slučajeva nije realnost. Tako da je vreme da zavrnemo rukave.

Kako je neka namirnica pripremljena može odrediti da li će biti zdrava ili ne. Kuvanje na pari i grilovanje umesto pohovanja i pečenja u dubokom ulju.

Mi vas izazivamo da u novoj godini isprobate što više zdravih recepata. Na internetu postoji toliko predloga. Vaše je samo da izaberete i probate.

Foto: Promo/Abela Pharm

TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO LAKO SE ZABORAVI!

Voda! Pijte više vode. Pogotovo o ovome vodite računa kada su topliji meseci u pitanju i kada je hidriranje #1 stavka.

Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja zaboravlja redovno da popije čašu vode u toku dana, skinite aplikaciju koja će vas podsetiti s vremena na vreme na to.

Držite na stolu flašicu sa vodom koju treba da popijete u toku dana… preduzmite sve šta je u vašoj moći kako ne biste zaboravili na ovu malu ali važnu stavku.

ZNANJE JE MOĆ!

Naučite svaki dan nešto novo o zdravlju i zdravoj ishrani. Saznajte šta je zdravo, a šta nije, naučite neki novi recept, nađite vremena i za ovaj deo.

Najveće greške se javljaju upravo iz nedostatka znanja i informacija. Ne možete nešto da izbegavate ili da menjate ukoliko ne znate da vam baš to odmaže u postizanju ciljeva. Zato se naoružajte znanjem i strpljenjem.

Ukoliko niste sigurni da idete u dobrom smeru uvek možete da se posavetujete sa nutricionistom.

NAGRADI SEBE

Rad na sebi nije jednostavan i lak proces. Zapravo čeka vas pravi izazov i zato je važno da s vremena na vreme sebe počastite.

To na primer može biti odeća za trening, prostirka za jogu, nove patike, nove činijice za pripremu obroka…

Šta god je za vas nagrada – počastite se time. Zaslužujete to jer se držite plana, idete napred, a te male nagrade će vas održati na pravom putu.

A za kraj vas čekaju i dve liste koje možete sebi da ištampate i zapišete svoje novogodišnje odluke.

Budite proaktivni, motivisani i radosni, voli vas Herbafast, a mi se družimo i u Novoj godini!

Foto: Promo/Abela Pharm

Foto: Promo/Abela Pharm

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'