AKTUELNO

Uz ovo pravo čudo iz prirode bolovi i neprijatnost nestaju u rekordnom roku

Ko god je imao urinarnu infekciju zna koliko ona bolna i uporna može biti. Konstantan osećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspete pomokriti osećaj je izrazito bolan. No, neki prirodni antibiotici mogu itekako pomoći kod upale bešike.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija. Kako biste je se rešili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neugodni problem. Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lekovi mogli bi to sprečiti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

Recept:

Pomešani u pravoj razmeri, koren peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci: 250 g korena peršuna, 250 g limuna s korom, 250 g meda (može i žalfija), 2 dcl maslinovog ulja

Foto: Unsplash.com

Priprema:

Koren peršina i limun sa korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksovati u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu. Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo da bude.

Šta još možete uraditi za svoju bešiku i urinarni trakt kako biste izlečili upalu:

Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svou bešiku. Osim što voda može pomoći da "isperemo" bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta da izbacimo iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces "čišćenja" od bakterija.

Idite redovno u toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odgađati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovitim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta. 

Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dvije male žlice suhog peršina i 250 ml vode. U prokuhanu vodu stavite peršin i pustite da odstoji 6 do 10 minuta. 

#Zdravlje

'