Zapečeni kelj idealan je predlog za brz i zdrav ručak. Pripremićete ga lako, ukoliko pažljivo budete pratili recept.
Sastojci:
1 kg kelja
2 dl kisele pavlake
2 kašike prezli
4 kašike maslaca
3 čena belog luka
1 kašika brašna
malo ulja
so i beli biber po ukusu
Priprema:
1. Glavicu kelja isecite na pet-šest komada i kuvajte desetak minuta u slanoj vodi, a zatim ocedite.
2. Vatrostalni sud premažite maslacem, složite kelj i pospite ga prezlom, prethodno proprženom na ulju.
3. Posebno izmešajte iseckan ili izgnječen beli luk, brašno i kiselu pavlaku, pobiberite pa time prelijte kelj.
4. Zapecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni i odmah poslužite.
5. Na isti način možete spremiti karfiol, prokelj i blitvu.
#Kelj
#Kuhinja
#recepti